Menu

Somrarna vi minns

Sex oförglömliga VM och EM

Somrarna vi minns återskapar sex av de mest framgångsrika mästerskapen i svensk fotbollshistoria. Genom ett unikt bildmaterial och texter baserade på över hundra intervjuer med spelare och tränare, tas du på en tidsresa i glädjens tecken.

Häng med till:

  • VM 1958. Mästerskapet på hemmaplan då Sverige blir näst bäst i världen.
  • VM 1974. En pianospelande förbundskapten och hans polisongprydda spelare ger sig ut på äventyr.
  • EM 1992. Hemmamästerskapet som ger ett stukat Sverige nytt självförtroende.
  • VM 1994. Veckorna i USA då Sveriges landslag växer ut till ett av världens bästa, samtidigt som spelarna utsätts för mutförsök, livsfarliga helikopterturer och Karin Boye-dikter.
  • VM 2002. Sverige hamnar i »Dödens grupp« och är utdömda på förhand. Offsides fattiga reporterteam satsar ändå på en sommar på japanska kapselhotell – och faller pladask för ett landslag som skräller mot stornationerna.
  • EM 2004. Det första stora svenska supportermästerskapet – sommaren då Zlatan Ibrahimovic klackar sig in i världseliten, det svenska landslaget anklagas för läggmatch och omklädningsrummets stereo spelar Lena PH på högsta volym.

Somrarna vi minns är skriven av Mattias Göransson – grundare av fotbollsmagasinet Offside och belönad med Stora Journalistpriset och Jesper Högström, Offsidemedarbetare samt författare till bland annat VM-boken och Blågult. Fotbollslandslaget genom 100 år.

Pressbilderna är endast för publicering i samband med recension eller annan artikel om Somrarna vi minns. Copyright: Peter Widing.
Ange fotograf.

Presskit
Omslag [image/tiff]
Omslag 3D [application/octet-stream]
Somrarna vi minns
Redaktör: Henrik Ekblom Ystén
Förlag: Offside Press
Sidor: 288
Bandtyp: Mjukpärm
Tryckeri: Trydells, Laholm (2016)