Menu

Den osannolika mördaren

Hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur.

 

Den 10 juni 2020 förklarade chefsåklagare Krister Petersson att Stig »Skandiamannen« Engström var skäligen misstänkt för mordet på Olof Palme. Men redan två år tidigare hade journalisten Thomas Pettersson avtäckt sanningen om Engström i magasinet Filter och därefter i boken Den osannolika mördaren: Engström var på plats när Olof Palme sköts, matchade vittnenas beskrivning av mördaren, umgicks i Palmefientliga kretsar med tillgång till rätt slags vapen och fanns med i mordutredningen från dag ett.

Ändå hade han aldrig utretts som gärningsman.

Genom att dupera inkompetenta poliser och godtrogna journalister hade Engström lyckats undkomma rättvisan under mer än 30 års tid, trots att lösningen på mordet hela tiden låg i öppen dager.

I denna uppdaterade utgåva med åtta nya kapitel får läsaren följa polisens jakt på bevis mot »Skandiamannen«. Dessutom presenterar Thomas Pettersson nya fakta om mordet och pusselbitar som ger en tydligare bild av människan och gåtan Stig Engström.

»Det var i stort sett som att lyssna på en högläsning ur Thomas Petterssons bok.« Lars Olof Lampers, SVT Veckans Brott, recenserar chefsåklagare Krister Peterssons slutredovisning av Palmeutredningen.

»I boken Den osannolika mördaren utvecklar Thomas Pettersson sina efterforskningar ytterligare. Hans grävande insats under mer än ett decennium är imponerande.« Kulturchef Karin Olsson, Expressen.

»Det var egentligen med Thomas Petterssons reportage i Filter som vi för första gången fick upp ögonen för det här och omprövade vår inställning.« Mårten Palme, vittne och Olof Palmes son, berättar i SVT i juni 2020 hur familjen kommit att acceptera Stig Engström som gärningsman.

»Den som tror att detta är överord rekommenderas att läsa Thomas Petterssons fenomenala bok Den osannolika mördaren, som av allt att döma har legat till grund för, ja faktiskt väglett, Palmeutredningens slutspurt.« Thomas Engström, Aftonbladet.

Den osannolika mördaren har belönats med Guldspaden, Sveriges främsta pris för grävande journalistik.

SOM NETFLIX-SERIE UNDER 2021!

Presskit
Bilder ur inlagan [application/zip]
Bokomslag Den osannolika [application/zip]
Den osannolika mördaren
Författare: Thomas Pettersson
Redaktör: Mattias Göransson
Formgivning: Jenni Carström
ISBN: 9789185279678
Förlag: Offside Press
Köp boken: Klicka här