Menu

En plats på jorden

Om att bygga en stuga och skapa ett liv

 

Markus Torgebys böcker har översatts till ett dussin språk och inspirerat människor världen över till ett enklare liv. I nya En plats på jorden – om att bygga en ­stuga och skapa ett liv får vi följa arbetet när Markus bygger en stuga för familjen i väglöst land. De tolv kvadrat­meterna saknar el och rinnande ­vatten –  men har en värmande kamin och vidunderlig utsikt över fjällen.

Med goda råd, smarta genvägar och två ­timmar ­tillhörande Youtube-instruktioner visar ­Markus hur vem som helst kan bygga sig ett eget ­»gömställe« där tiden går lite långsammare.

Boken är dessutom en livsfilosofisk resa ­genom de rum som betytt mycket för ­Markus, Frida och de tre döttrarna. ­Källaren på ­Öckerö där morfar lagade fiskegarnen och ­mormor förberedde bagebrödet. Kåtan där Markus bodde ensam i skogen under fyra  år. Huset i Jämtland som Markus och ­Frida byggt bit för bit.

En plats på jorden ställer frågan: ­Vilka platser och människor är viktiga för dig?

 

»Har läst Löparens hjärta av Markus Torgeby. Inser att jag lever helt fel men för sent är det först när det är för sent.«
– Bodil Malmsten

»Man behöver inte leva i vildmarken för att uppskatta praktiska råd om att bygga sin egen utesäng, eldning, att torka blöta sockor och annat. Nivån passar egentligen alla. Och den största behållningen är nog den självupplevda berättelsen om naturens läkande kraft.«
– Naturskyddsföreningens tidning Sveriges Natur om Markus och Frida Torgebys bok Sova ute

 

Förlagskontakt
Tobias Regnell, tobias@offsidepress.se, 0707-43 89 89

En plats på jorden
Författare: Markus Torgeby & Frida Torgeby
Redaktör: Tobias Regnell
Formgivning: Jenni Carström
ISBN: 9789185279739
Förlag: Offside Press