Menu

Bli bättre med oss!

Offside Press har föreläst och arrangerat workshops i fem länder, med stöd av erfarenheterna från Offside, Filter och Skriva. Vi skräddarsyr upplägget för varje uppdrag – det kan handla om en strukturerad process för att starta en ny tidning eller sajt, men lika gärna inspirationsföreläsningar om exempelvis Att bygga en historia, Att skriva reportage eller Bli en bättre redaktör.

bookmark_alt

Allt börjar med goda idéer

Offside Press har föreläst och arrangerat workshops i fem länder, med stöd av erfarenheterna från Offside, Filter och Hunger. Vi skräddarsyr upplägget för varje uppdrag – det kan handla om en strukturerad diskussion kring att starta en ny tidning, men lika gärna inspirationsföreläsningar om exempelvis Att bygga en historia, Att skriva reportage eller Bli en bättre redaktör.

bookmark_alt

Sätt fart på projektet

Redesign, ny titel eller digital omvandling – vi hjälper dig att komma dit du vill. Vart ska tidningen? Vilka är de tänkta läsarna och bevakningsområdena? Lättläst eller djuplodande? Medarbetare? Viktning bild/text? Formspråk och teknik? Det finns tusen frågor, och i slutänden ska vi bara ha ett svar: den färdiga tidningen. Offside Press unika erfarenhet av såväl kommersiella egna magasin som uppdrag för andra tidningar – kommersiella och organisation / myndighet / kund – borgar för att du får en djup förståelse och analys för just ditt projekt.

bookmark_alt

Ta hand om resultatet

Med Offside Press speciella Lathund får alla goda idéer en konkret form. Sida för sida går Lathunden igenom den nya tidningen eller sajten med funktion, formspråk, bildarbete etc. Lathunden skapar samsyn mellan medarbetarna, och är dokumentet som alla förhåller sig till under arbetet. Sist men inte minst: Lathunden hjälper dig att satsa där det är viktigt, och spara där det inte märks – som ett litet förlag med stora journalistiska ambitioner vet Offside Press hur man gör jobbet på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt.

Vi har flera goda erfarenheter:

ingenjoren

 

Offside Press gjorde ett antal redaktionella workshops med redaktionen på Ingenjören. Tillsammans omvandlade vi sedan Ingenjören från nyhetstidning till magasin. Antalet läsare ökade – trots färre utgåvor.

konsultande

 

Nära berättelser från Bergslagen. Ungdomar, alkohol och idrott. Backa teater jubilerar. Hästälskarna på Hippson får ny form. Göteborgs filmfestival. Offside Press har förfinat och förnyat berättelser över hela Sverige, och hanterat alla sorters innehåll.

Och ett brett register:

Printspecialister

Böcker

Vi är inte ett av Sveriges största förlag. Men vi har gett ut några av de senaste årens mest uppmärksammade och hyllade böcker, som ibland får nya format som till exempel TV-serie, podd och långfilm. Behöver du hjälp med ett projekt? Kontakta oss!

Webdesigners

Web

Nya publiceringsplattformar ger nya möjligheter för oss som älskar berättelser. Vi gör nästan allt digitalt inhouse, och dessa kunskaper delar vi gärna med oss av.

Utbildare

Utbildning

Ibland är det bara ett inspirerande samtal som behövs för att ett projekt ska lyfta. Vi har flera erfarna specialister inom allt från form och redaktörskap till digitalt berättande och trycktekniker.

Intresserad? Kontakta:

Ola Carlson
VD & Designchef
Tobias Regnell
Chefredaktör, Förlagschef