Menu

Bli bättre med oss!

Halvdagsinspiration eller totalproduktion? Starta nytt eller förfina något gediget? Offside Press kan ta alla sorters ansvar för er utveckling.

bookmark_alt

Allt börjar med goda idéer

Offside Press har föreläst och arrangerat workshops i fem länder, med stöd av erfarenheterna från Offside, Filter och Hunger. Vi skräddarsyr upplägget för varje uppdrag – det kan handla om en strukturerad diskussion kring att starta en ny tidning, men lika gärna inspirationsföreläsningar om exempelvis Att bygga en historia, Att skriva reportage eller Bli en bättre redaktör.

bookmark_alt

Att bygga en tidning

Redesign eller ny titel – vi hjälper dig att komma dit du vill. Vart ska tidningen? Vilka är de tänkta läsarna och bevakningsområdena? Lättläst eller djuplodande? Medarbetare? Viktning bild/text? Formspråk och typsnitt? Det finns tusen frågor, och i slutänden ska vi bara ha ett svar: den färdiga tidningen. Offside Press unika erfarenhet av såväl kommersiella egna magasin som uppdrag för andra tidningar – både kommersiella och organisation / myndighet / kund – borgar för att du får en djup förståelse och analys för just din tidning.

bookmark_alt

Att hålla i handen

Med Offside Press speciella Lathund får alla goda idéer en konkret form. Sida för sida går Lathunden igenom den nya tidningen med varje avdelnings funktion, formspråk textlängder, bildarbete etc. Lathunden skapar samsyn mellan medarbetarna, och är dokumentet som alla förhåller sig till under tidningsmakandet. Sist men inte minst: Lathunden hjälper dig att göra en tidning som satsar där det är viktigt, och sparar där det inte märks – som ett litet förlag med stora journalistiska ambitioner vet Offside Press hur man gör jobbet på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt.

Vi har flera goda erfarenheter:

ingenjoren

 

Offside Press gjorde ett antal redaktionella workshops med redaktionen på Ingenjören 2009. Tillsammans omvandlade vi sedan Ingenjören från nyhetstidning till magasin. Offside Press formger tidningen, som är en av Sveriges största, sedan dess. Antalet läsare har nu ökat under flera år – trots färre utgåvor.

konsultande

 

Nära berättelser från Bergslagen. Ungdomar, alkohol och idrott. Backa teater jubilerar. Hästälskarna på Hippson får ny form. Göteborgs filmfestival. Offside Press har förfinat och förnyat berättelser över hela Sverige, och hanterat alla sorters innehåll.

Och ett brett register:

Printspecialister

Böcker

Utgivningstakten på Offside Press har ökat stadigt de senaste åren, och vi satsar på allt från löpningsfilosofi till matsvinnskritik. Behöver du hjälp med ett bokprojekt? Kontakta oss!

Webdesigners

Web

Nya publiceringsplattformar innebär nya möjligheter förr oss som älskar berättelser. All vår digitala närvaro görs inhouse, och dessa kunskaper delar vi gärna med oss av.

Utbildare

Utbildning

Ibland är det bara ett inspirerande samtal som behövs för att ett projekt ska lyfta från marken. Vi har flera erfarna specialister inom allt från form till berättande och trycktekniker.

Intresserad? Kontakta: