Menu

Jubelår

Efter en allvarlig skada är William Berkhaven tillbaka i toppfotbollen och gör succé i sin moderklubb. Men han omgärdas av rykten om mutor och inte ens de egna supportrarna accepterar honom fullt ut.

Inför säsongens avgörande match återvänder gangstern Robin Kemp till staden efter flera år i exil. Återigen surrar ryktena – om matchfixning, mord och gömda miljoner.

På planen kämpar William för sin slutgiltiga upprättelse. Och på läktaren gör kommissarie Elena Hummel allt för att Kemp ska fastna i hennes fälla.

 

Jubelår är en spänningsroman om drömmar som möter verkligheten.

Om ögonblicken som förändrar allt.

Om att våga stå för sina felsteg och sedan göra det bästa av läget. Och livet.

 


»På planen forsade hemmalaget framåt på nytt. Berkhaven fick en bra boll utanför straffområdet, men på något sätt gled den 
förbi honom. Elena log bistert. Men bortalaget fick inte undan bollen, den flipprade runt i straffområdet och hamnade plötsligt framför Berkhaven igen.

Från fem meter bredsidade han bollen i mål.

Bryggarstadion exploderade. Elena kom på fötter som alla andra, men inte av glädje utan av chock. Spelaren som var mutad till att inte göra mål hade just gjort mål.

Hon vände sig mot Stefan och såg sin egen förvirring speglad. I Stefans ögon fanns också en fråga: Hur gör vi nu? Det var Elena som ledde insatsen. Hon måste fatta ett beslut. Snabbt.

Berkhaven omringades av jublande lagkamrater. Var Elena den enda på stadion som såg att han själv, mitt i ringen av spelare, utstrålade rädsla snarare än glädje?«


 

Johan Nilsson är författare, krönikör och översättare. Han har arbetat regelbundet för bland annat Göteborgs-Posten och fotbollsmagasinet Offside.

Johan har stått på fotbollsläktare (främst Elfsborgs) sedan han var ung och Jubelår föddes ur lusten att skriva om supporterskap och gemenskap i en fotbollsvärld där pengarna styr allt mer.

Jubelår är Johan Nilssons fjärde bok.

 

Presskit
Omslag [application/zip]
Jubelår
Författare: Johan Nilsson
Redaktör: Tobias Regnell
Formgivning: Jenni Carström
ISBN: 9789185279685
Förlag: Offside Press
Sidor: 248
Bandtyp: Inbunden
Köp boken: Klicka här