Menu

Born to run. Jakten på löpningens själ

Löpning har på några år blivit Sveriges bredaste folkrörelse – de stora loppen drar idag nästan 500 000 startande. Christopher McDougalls internationella bästsäljare besvarar frågan alla löpare förr eller senare ställer sig: Varför springer jag?

I Born to run jagar McDougall oförtröttligt efter svaret. Med hjälp av den bortglömda mexikanska löparstammen tarahumara, flera framstående forskare och några av långdistansvärldens mest färgstarka profiler förstår han till sist varför människan är född att springa, och varför det mesta vi hittills lärt oss om träning är helt felaktigt.

Born to run har fått miljontals människor att springa annorlunda och de stora skoföretagen att tillverka en helt ny sorts löparskor. Men framför allt är Born to run en underhållande berättelse med oförglömliga karaktärer, som får även den mest inbitna löpare att parkera sig i läsfåtöljen. Dessutom har den gjort succé bland »vanliga« läsare och legat flera månader på New York Times bästsäljarlista. Boken har översatts till tolv språk och är på väg att omvandlas till film.

Presskit
Bokomslag 3D [image/png]
Bokomslag platt [image/jpeg]
Born to run. Jakten på löpningens själ
Författare: Christopher McDougall
Förlag: Offside Press