Menu

Alltid lite till

Om att slåss för sitt liv

»Under hela mitt liv hade jag letat efter min gräns. Till sist nådde jag den. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle kännas så här.«

Alla som vill bli bäst i världen måste lägga ner ett stenhårt arbete. Men få har kämpat lika hårt som Frida Wallberg.

Mot fysiska och psykiska övergrepp i boxningens machovärld.

Mot sin familjehistoria.

Mot sig själv, sin kropp och hjärnblödningen som nästan avslutade hennes liv.

Frida Wallberg är Sveriges främsta kvinnliga boxare genom tiderna. Alltid lite till är hennes egen livsberättelse: från den hårda uppväxten, via tonåringen som blir världens yngsta boxningsvärldsmästare, fram till den vuxna kvinnan som når sitt livsmål – och sedan går på en smäll som tvingar henne att inse att alla svårigheter inte går att lösa genom att ta i ännu hårdare.

Alltid lite till är en bok som stör och berör, om och av en pionjär som levt det liv hon själv – och ingen annan – valt att leva.

Frida Wallberg (f. 1983) är Sveriges främsta kvinnliga boxare genom tiderna. Hon blev Europamästare som 16-åring, vann historiens första VM för kvinnor och vann sedan också samtliga sina proffsmatcher fram tills hon drabbades av en hjärnblödning när hon satte sitt WBC-bälte på spel mot Diana Prazak den 14 juni 2013.

Skadan avslutade Fridas boxningskarriär och efterverkningarna har styrt hennes liv sedan dess. I Alltid lite till sammanfattar Frida ett kapitel av livet och letar samtidigt efter det rätta sättet att ta sig an dem som återstår. Eller som hon själv säger: »Just nu går jag min tuffaste match i livet. Världsmästaren i boxning finns inte mer och kommer aldrig tillbaka. Frågan är bara: Vem ska jag bli istället?«

Malin Jonson (f. 1984) är sportjournalist på GT/Expressen och medförfattare till Alltid lite till. Malin har tidigare arbetat för bland annat Göteborgs-Posten och fotbollsmagasinet Offside. Hon har också en egen bakgrund som elitidrottare, med ett SM-guld i handboll som höjdpunkt (Skövde HF, 2008).

 

Pressbilderna är endast för publicering i samband med recension eller annan artikel om Alltid lite till. Fotobyline författarporträtt: Ola Kjelbye. Fotobyline boxningsbilder: Lelle Anderzén/MM Sports.

Presskit
Omslag 3D [image/tiff]
Omslag [application/pdf]
Alltid lite till
Författare: Frida Wallberg med Malin Jonson
Förlag: Offside Press
Sidor: 256
Bandtyp: Inbunden
Tryckeri: Scandbook, Falun (2016)